Tietoa luontoprojektista

Paikallisesti hyvää -lahjoitus Koskenkylän vanhempainyhdistykselleKoskenkylän vanhempainyhdistykselle myönnettiin Osuuskauppa Varuboden-Osla Paikallisesti Hyvää -lahjoitus lauantaina Loviisassa. Lahjoituksen olivat vastaanottamassa yhdistyksen puheenjohtaja Kirsi Nurkkala sekä avustuksen suunnittelija, kirjoittaja Johanna Mäki.

Koskenkylän koulun vanhempainyhdistys suunnitteli hankkeen, jossa lasten ja nuorten luontotaitoja, luonnossa liikkumista ja yhteisvastuullisuutta kehitetään. Tarkoituksena on, että alueen lapset ja nuoret tutustuvat eri vuodenaikoina Koskenkylän koulun lähialueen luontoon ja ympäristöön sekä auttavat omalla toiminnallaan luonnon monimuotoisuutta ja oman koulualueen viihtyvyyttä. Hankkeen toteutukseen haettiin rahoitusta Osuuskauppa Varuboden-Osla Paikallisesti Hyvää -kampanjasta.

Lahjoitetulla 1000 eurolla vanhempainyhdistys hankkii yhteistyössä Koskenkylän koulun opettajien kanssa luonnon tutkimiseen tarvittavia välineitä. Luonnon tarkkailuun, tutkimiseen, kuvaamiseen ja dokumentoimiseen tarvitaan kiikareita, kameroita, seuloja, haaveja ja esimerkiksi kasvilavojen ja linnunpönttöjen rakentamiseen tarvittavia materiaaleja.

Suunnitellun projektin tavoitteena on myös kirjoittaa blogia ja harjoitella tieto- ja viestintätekniikan käyttöä sekä monilukutaitoa, jolla tarkoitetaan erilaisten tekstien tulkitsemisen, tuottamisen ja arvottamisen taitoja.  Blogiin koululaiset tallentavat luontohavaintoja, luontokuvia sekä tallentavat luontopolun suunnitelmat ja toteutuksen.


Kirsi Nurkkala


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti